Het nieuwe seizoen start op 15 mei

Tijd om je vrijwilligersdienst te plannen

Het is bijna zover! Het nieuwe seizoen gaat van start op 15 mei 2022. Zoals je weet draait het zwembad geheel op vrijwilligers. Tijd dus om je vrijwilligersdienst te plannen. Ook dit jaar doe je dat met de Jekerdal app (jekerdapp.nl). Je kunt je dienst zelf inplannen op een geschikt moment. Selecteer je zelf geen tijdstip, dan krijg je een willekeurige dienst toegewezen.

Zo werkt het

Log in op jekerdapp.nl met je lidnummer en wachtwoord. Gebruik dus niet je huishoudnummer.
Zie je na inlog een melding staan ‘Er is een update beschikbaar’ klik dan op ‘Ja’ om deze te installeren. Vervolgens vind je na inlog op de homepage van de app een knop ‘Vrijwilligersdienst plannen’. Plan je dienst in op een moment dat daarvoor nog ruimte is in de planning.

Let op: krijg jij een foutmelding als jij je dienst probeert in te plannen of zie je verkeerde data in de app staan? Dat kan komen door de cookie-instellingen van je apparaat. Verwijder deze en log nogmaals in om je dienst te plannen.

Dienst ruilen of verplaatsen

Tot 30 april kun je je ingeplande dienst nog aanpassen, daarna kun je alleen nog maar ruilen. Ook dat regel je in de Jekerdapp:

  • Als je al iemand kent die met je wil ruilen dan kun je een gericht ruilverzoek sturen.
  • Zo niet dan verstuur je een algemeen ruilverzoek naar andere vrijwilligers.

Je blijft altijd verantwoordelijk voor het invullen van je eigen dienst. Kom je niet opdagen, dan krijg je een boete van € 27 en wordt er een alternatieve datum voor je gepland.

Vrijstelling voor je dienst

In de uitnodigingsmail staat ook aangegeven wie er binnen het huishouden een eventuele vrijstelling heeft voor deze dienst. Dat is niet altijd goed gegaan. Heb je vrijstelling aangevraagd en ontvangen, maar staat dat niet juist in de e-mail vermeld? Log dan in op Jekerdapp.nl om de juiste status terug te vinden van de diensten die per huishouden moeten worden ingevuld.

Meer informatie over vrijwilligersdiensten vind je op de helppagina.