Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul het formulier in onderaan de pagina.
Meest gestelde vragen
Lidmaatschap
Ik wil graag lid worden. Hoe kan ik mij aanmelden?
Het is momenteel niet mogelijk om je in te schrijven op de wachtlijst.
Sta je al op de wachtlijst en kom je in aanmerking voor activatie van je lidmaatschap, dan nemen we contact met je op. Zorg er dus voor dat je contactgegevens altijd actueel blijven. Daarvoor kun je ook als wachtlijst geregistreerde inloggen op onze jekerdapp.nlom daar je contactgegevens te beheren.
Jouw inschrijfdatum is de datum waarop je de betaling om op de wachtlijst geplaatst te worden hebt voldaan.
Je lidmaatschap opzeggen kan heel eenvoudig door het formulier in te vullen op de contactpagina. Je wordt dan voor het volgende seizoen uitgeschreven. Opzeggingen dienen uiterlijk voor 1 oktober van het voorafgaande jaar van uitschrijving bij ons binnen te zijn.
Kinderen die geboren, geadopteerd of pleegkind worden in een huishouden waarvan al volwassen personen lid zijn kunnen direct lid worden. Neem contact op met de ledenadministratie om dit door te geven, samen met ondersteunende documenten (geboorte akte, adoptiebewijs).
Tijdens het spreekuur van de ledenadministratie kun je een lidmaatschapskaart laten maken. Voor kinderen t/m 5 jaar hoef je geen pasfoto aan te leveren. Vanaf 6 jaar vragen we je wel een pasfoto te uploaden via jekerdapp.nl. Na goedkeuring kun je een nieuwe pas laten maken bij de ledenadministratie.
N.B.: Het automatisch lidmaatschap bij geboorte (geboorte akte overleggen) kan leiden tot een situatie waarin maar een van beide ouders lid is en de ander op de wachtlijst staat. Om toch samen naar het zwembad te komen kun je een introductiekaart aanschaffen.
Mag ik alleen mijn kinderen lid laten zijn? (huishoudens zonder volwassenen)
Nee, in het huishoudelijk reglement staat dat men alleen jeugdlid (t/m 17 jaar) kan zijn, als tenminste één van de ouders/wettelijke vertegenwoordigers ook lid is. Huishoudens zonder volwassenen zijn niet mogelijk. Jeugdleden kunnen niet als kleinkind worden toegevoegd aan het huishoudnummer van de grootouders.
Samenstelling huishoudens: een huishouden kan slechts uit twee generaties bestaan. Grootouders, kinderen en kleinkinderen kunnen niet samen onder een huishoudnummer vallen. Het huishouden wordt dan gesplitst.
Wordt mijn nieuwe partner automatisch lid? En wat gebeurt bij scheiding?
Het lidmaatschap van de vereniging is persoonsgebonden: scheidende partners behouden dus ieder hun eigen lidmaatschap. Ook voor hun positie op de wachtlijst heeft dit geen gevolgen. Andersom zal een niet-lid dat gaat samenwonen/trouwen met een lid, achteraan de wachtlijst moeten aansluiten om ook lid te worden. Deze regel geldt ook voor personen/huishoudens die op de wachtlijst staan. Als de gezinssamenstelling verandert dan zal een nieuwe partner zich afzonderlijk moeten aanmelden. Voor geboorte en adoptie geldt deze regel niet: deze personen kunnen meteen lid worden. Neem hiertoe contact op met de ledenadministratie, met een geboortebewijs of bewijs van adoptie.
Ieder volwassen lid kan per seizoen één introductiekaart kopen. Deze kaart kost € 24,00 (de helft van een jaar standaard contributie voor volwassenen). De kaart is gebonden aan je huishouden en geeft recht op vijf maal toegang voor een introducé. Ongebruikte introductie-knipkaarten worden niet teruggenomen bij beëindiging van het lidmaatschap.
Let op: er is nog maar één variant beschikbaar. De partnerkaart, oppaskaart en babysitpas zijn komen te vervallen.
Toegang tot het bad met een introducé
De introducé wordt bij het binnenkomen vergezeld door een lid van het op de kaart vermelde huishouden (volwassen of kind). Bij de entree geef je bij de dienstdoende vrijwilliger aan dat je een introducé hebt meegenomen. De vrijwilliger controleert het huishoudnummer op de knipkaart en de toegangspas en knipt vervolgens de kaart af.
Kinderen onder de 3 jaar
Voor kinderen onder de 3 jaar is geen introductiekaart nodig. Zij kunnen onder begeleiding van een lid gratis naar binnen.
Nog knippen over van je oude introductiekaartje?
Ongebruikte introductiekaarten van een eerder jaar blijven geldig.
Waar koop ik een introductiekaart?
De kaarten zijn te koop bij de ledenadministratie. Deze is te vinden aan achterzijde van het coördinatorhok, bij de tafeltennistafels. Afrekenen is alleen mogelijk met pin.
Openingstijden introductiekaartenverkoop:
Van 1 mei t/m 31 mei
Zaterdag 12.00 – 13.00
Zondag 12.00 – 13.00
Van 1 juni t/m 3 september
Dinsdag 18.00 – 19.00
Zaterdag 11.00 – 13.00
Zondag 11.00 – 13.00
Van 4 september t/m 17 september
Dinsdag 18.00 – 19.00
Zaterdag 12.00 – 13.00
Zondag 12.00 – 13.00
Heb je een vraag over je inschrijving of wil je een nieuwe pas afhalen? Loop dan binnen op het ledenspreekuur. Eventuele betalingen kunnen alleen met pin.
Voor vragen kijk je bij veelgestelde vragen of je vul je het contactformulier in. Heb je een vraag over je inschrijving of wil je je nieuwe pas ophalen? Dan kun je ook binnenlopen bij het spreekuur. Zie hieronder de openingstijden. Je vindt de ledenadministratie aan de achterzijde van het coördinatorhok, bij de tafeltennistafels. Eventuele betalingen kunnen alleen met pin.
Een onderdeel van je lidmaatschap is de jaarlijkse contributie, deze wordt altijd geïncasseerd via automatische incasso.
Je kunt zelf eenvoudig je rekeningnummer wijzigen via je profiel in Jekerdapp. In sommige gevallen dien je bij je bank aan te geven dat de incasso van Zwembad Jekerdal (IBAN NL61 RABO 0111 8881 66) mag plaatsvinden.
Kan ik ook op een andere manier betalen dan via automatische incasso?
Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen. Heb je een vraag en/of probleem met betalen, neem dan contact op via het contactformulier.
De incassoronde zal tijdig aangekondigd worden zodat er op voorhand rekening gehouden kan worden met voldoende saldo en/of het doorgeven van de juiste bankgegevens.
Mocht de incasso niet zijn gelukt wegens onvoldoende saldo, dan dient de contributie + € 7,50 administratiekosten per huishouden zelf overgemaakt te worden naar de IBAN van Verenging Zwembad Jekerdal (IBAN NL61 RABO 0111 8881 66) Vergeet hierbij niet het huishoudnummer te vermelden. Het verschuldigde bedrag dient vóór 1 april overgemaakt te zijn.
Ik heb een nieuw rekeningnummer. Waar kan ik dit doorgeven zodat de incasso kan plaatsvinden?
De incassoronde vind altijd plaats in het begin van het jaar en wordt tijdig aangekondigd.
Zijn je gegevens veranderd en is het rekeningnummer niet meer correct, dan kun je het rekeningnummer zelf aanpassen in Jekerdapp. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Ga naar jekerdapp.nl en log in met jouw lidnummer (niet het huishoudnummer, maar jouw persoonlijke lidnummer) en wachtwoord. Op de homepage van de app zie je jouw digitale pas.
Ga via het menu linksboven naar ‘Profiel’
Klik ‘Mijn gegevens’ om deze aan te passen.
Kies hier voor ‘Pasfoto uploaden’
Je kunt nu kiezen voor afbeelding uploaden of direct een foto maken
De ledenadministratie controleert je pasfoto, en als je pasfoto niet geschikt is krijg je een melding in de jekerdapp.nl. Wij accepteren alleen juiste foto’s.
Hoe ziet een goede foto er uit?
Je bent goed herkenbaar op de foto
Je kijkt recht in de camera, dus geen foto en profile
Gelijkmatige belichting, geen schaduw in het gezicht
Je gezicht staat in het midden van de foto
Geen petten of andere hoofddeksels, geen zonnebrillen
Geen vakantie- of huis en tuin kiekjes
Zorg ervoor dat je de foto in de juiste stand upload (staand formaat)
In de jekerdapp vind je jouw persoonlijke gegevens terug.
De volgende gegevens kun je zelf aanpassen via je profiel op Jekerdapp – E-mailadres – Telefoonnummer – Pasfoto – IBAN-nummer (bankrekeningnummer) – Adres
Voor het aanpassen van de volgende gegevens neem je contact op met de ledenadministratie:
Geboorte
Overlijden
Opzegging (voor 1 januari van het aankomende jaar)
Met je lidnummer kun je op jekerdapp.nl een nieuwe login aanvragen. Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je lidnummer in. We sturen dan je inloggegevens naar jouw e-mailadres. Als er meerdere huishoudleden hetzelfde e-mailadres gebruiken dan sturen we alleen de login van het hoofdlid op. Daarmee ingelogd kun je het lidnummer van de andere gezinsleden zelf opzoeken en de wachtwoorden instellen.
Lidnummer vergeten
Weet je jouw lidnummer niet meer? Ga naar jekerdapp.nl en klik op ‘Lidnummer opvragen’. Vul hier je e-mailadres in en we sturen je het lidnummer toe.
Heb je al een wachtwoord ingesteld, maar wil je dit aanpassen? Ga dan naar jekerdapp.nl en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Vul nu je lidnummer in. Je ontvangt nu een mailtje met een link waarmee je zelf een nieuw wachtwoord kunt instellen.
Meerdere jekerdapps op één telefoon (meerdere pasjes)
Voor gezinnen is het handig dat je meerdere toegangspasjes op je telefoon kunt zetten. Daarvoor moet je eerst een keer inloggen, per lid.
Ga naar jekerdapp.nl en log uit (klik op Menu > Uitloggen)
Klik op “wachtwoord vergeten” en vul één van de lidnummers in van je huishouden (Géén huishoudnummer)
Je krijgt op het huishoudmailadres een wachtwoord reset link. Stel het wachtwoord in.
Ga weer naar jekerdapp.nl en log in met het betreffende lidnummer en wachtwoord. Maak een screenshot van het pasje
Begin weer opnieuw bij stap 1 voor de andere pasjes
Sla de screenshots op in een mapje zodat je ze snel terug kan vinden als je het zwembad in wil
Dit is een tijdelijke oplossing, we verwachten in seizoen 2024 de mogelijkheid te hebben, dat je met één inlog door de diverse pasjes van je huishouden kunt bladeren.
Ga naar jekerdapp.nl en log in met jouw lidnummer (niet het huishoudnummer, maar jouw persoonlijke lidnummer) en wachtwoord. Op de homepage van de app zie je jouw digitale pas.
Ga via het menu linksboven naar ‘Profiel’
Klik ‘Mijn gegevens’ om deze aan te passen.
Kies hier voor ‘Pasfoto uploaden’
Je kunt nu kiezen voor afbeelding uploaden of direct een foto maken
De ledenadministratie controleert je pasfoto, en als je pasfoto niet geschikt is krijg je een melding in de jekerdapp.nl. Wij accepteren alleen juiste foto’s.
Hoe ziet een goede foto er uit?
Je bent goed herkenbaar op de foto
Je kijkt recht in de camera, dus geen foto en profile
Gelijkmatige belichting, geen schaduw in het gezicht
Je gezicht staat in het midden van de foto
Geen petten of andere hoofddeksels, geen zonnebrillen
Geen vakantie- of huis en tuin kiekjes
Zorg ervoor dat je de foto in de juiste stand upload (staand formaat)
Met je lidnummer kun je op jekerdapp.nl een nieuwe login aanvragen. Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je lidnummer in. We sturen dan je inloggegevens naar jouw e-mailadres. Als er meerdere huishoudleden hetzelfde e-mailadres gebruiken dan sturen we alleen de login van het hoofdlid op. Daarmee ingelogd kun je het lidnummer van de andere gezinsleden zelf opzoeken en de wachtwoorden instellen.
Lidnummer vergeten
Weet je jouw lidnummer niet meer? Ga naar jekerdapp.nl en klik op ‘Lidnummer opvragen’. Vul hier je e-mailadres in en we sturen je het lidnummer toe.
Ieder volwassen lid kan per seizoen één introductiekaart kopen. Deze kaart kost € 24,00 (de helft van een jaar standaard contributie voor volwassenen). De kaart is gebonden aan je huishouden en geeft recht op vijf maal toegang voor een introducé. Ongebruikte introductie-knipkaarten worden niet teruggenomen bij beëindiging van het lidmaatschap.
Let op: er is nog maar één variant beschikbaar. De partnerkaart, oppaskaart en babysitpas zijn komen te vervallen.
Toegang tot het bad met een introducé
De introducé wordt bij het binnenkomen vergezeld door een lid van het op de kaart vermelde huishouden (volwassen of kind). Bij de entree geef je bij de dienstdoende vrijwilliger aan dat je een introducé hebt meegenomen. De vrijwilliger controleert het huishoudnummer op de knipkaart en de toegangspas en knipt vervolgens de kaart af.
Kinderen onder de 3 jaar
Voor kinderen onder de 3 jaar is geen introductiekaart nodig. Zij kunnen onder begeleiding van een lid gratis naar binnen.
Nog knippen over van je oude introductiekaartje?
Ongebruikte introductiekaarten van een eerder jaar blijven geldig.
Waar koop ik een introductiekaart?
De kaarten zijn te koop bij de ledenadministratie. Deze is te vinden aan achterzijde van het coördinatorhok, bij de tafeltennistafels. Afrekenen is alleen mogelijk met pin.
Openingstijden introductiekaartenverkoop:
Van 1 mei t/m 31 mei
Zaterdag 12.00 – 13.00
Zondag 12.00 – 13.00
Van 1 juni t/m 3 september
Dinsdag 18.00 – 19.00
Zaterdag 11.00 – 13.00
Zondag 11.00 – 13.00
Van 4 september t/m 17 september
Dinsdag 18.00 – 19.00
Zaterdag 12.00 – 13.00
Zondag 12.00 – 13.00
Heb je een vraag over je inschrijving of wil je een nieuwe pas afhalen? Loop dan binnen op het ledenspreekuur. Eventuele betalingen kunnen alleen met pin.
Zonder (digitale) pas is geen entree tot het zwembad mogelijk!
Het vervangen van je fysieke pas kost 5 euro. Een nieuwe pas vraag je aan via de profielpagina in Jekerdapp: kies voor pasfoto uploaden en vervolgens voor nieuwe pas aanvragen. Dit doe je in het geval van verlies, diefstal, een verouderde pasfoto of een beschadigde pas.
Ook voor de aanschaf van nieuwe pasjes na de splitsing van een huishouden betaal je 5 euro. We accepteren geen cash, betalen enkel via pin.
Bij verlies of diefstal kun je een nieuwe pas bestellen via de Jekerdapp. Je oude pas wordt automatisch geblokkeerd.
Bij het ophalen van je nieuwe pas vragen we ter controle om een legitimatie. Je pasje wordt ter plekke gemaakt tijdens de ledenspreekuren.
Kinderen vanaf 5 jaar dienen een lidmaatschapskaart met eigen pasfoto te hebben. Foto’s kun je uploaden via je profielpagina in Jekerdapp. De ledenadministratie beoordeelt de foto. Na goedkeuring kun je je pas afhalen tijdens de ledenspreekuren. Het pasje wordt ter plekke gemaakt.
Passen worden na het voldoen van de contributie opnieuw geactiveerd.
Heb je problemen met pasjes die niet werken, meld je dan in het ledenspreekuur.
Nieuwe pasjes kunnen worden opgehaald tijdens de ledenspreekuren.
U kunt de openingstijden van de ledenadministratie voor dit jaar vinden op de website onder het kopje NIEUWS. De ledenadministratie is op het terrein van het Zwembad dus vergeet niet te reserveren.
In het verleden ondervonden buurtbewoners overlast van in de straat parkerende leden van onze vereniging. Wij vonden het redelijk om dat te compenseren door buurtbewoners buiten de wachtlijst om een lidmaatschap aan te bieden. Inmiddels is die overlast door het nieuwe parkeerbeleid van de Gemeente weggenomen. Daarmee vervalt de grondslag voor versnelde toekenning van het lidmaatschap.
In de Algemene Ledenvergadering van mei 2009 is besloten dat de voorkeursbehandeling om lid te worden niet langer zal gelden voor nieuwe bewoners rondom het zwembad. De reden daarvan is het door de gemeente Maastricht ingevoerde parkeerbeleid. In het verleden is aan kopers van woningen in de buurt van het zwembad medegedeeld dat zij recht hadden op versneld instromen als lid. Dat is dus niet langer het geval. Natuurlijk blijft je huidige lidmaatschap gehandhaafd.
Vanwege de aangrenzing van de tuinen en eventuele overlast behouden alleen de percelen aan de even kant van de Trianonstraat en de Champs Elyseeweg 16 en 18, de mogelijkheid om aanspraak te maken op versneld lidmaatschap.
Mag ik alleen mijn kinderen lid laten zijn? (huishoudens zonder volwassenen)
Nee, in het huishoudelijk reglement staat dat men alleen jeugdlid (t/m 17 jaar) kan zijn, als tenminste één van de ouders/wettelijke vertegenwoordigers ook lid is. Huishoudens zonder volwassenen zijn niet mogelijk. Jeugdleden kunnen niet als kleinkind worden toegevoegd aan het huishoudnummer van de grootouders.
Samenstelling huishoudens: een huishouden kan slechts uit twee generaties bestaan. Grootouders, kinderen en kleinkinderen kunnen niet samen onder een huishoudnummer vallen. Het huishouden wordt dan gesplitst.
Wordt mijn nieuwe partner automatisch lid? En wat gebeurt bij scheiding?
Het lidmaatschap van de vereniging is persoonsgebonden: scheidende partners behouden dus ieder hun eigen lidmaatschap. Ook voor hun positie op de wachtlijst heeft dit geen gevolgen. Andersom zal een niet-lid dat gaat samenwonen/trouwen met een lid, achteraan de wachtlijst moeten aansluiten om ook lid te worden. Deze regel geldt ook voor personen/huishoudens die op de wachtlijst staan. Als de gezinssamenstelling verandert dan zal een nieuwe partner zich afzonderlijk moeten aanmelden. Voor geboorte en adoptie geldt deze regel niet: deze personen kunnen meteen lid worden. Neem hiertoe contact op met de ledenadministratie, met een geboortebewijs of bewijs van adoptie.
Gedragscode, huishoudelijk reglement en huisregels
Om het voor iedereen leuk te houden hebben we huisregels opgesteld waar we ons aan houden bij bezoek van ons zwembad.
De gedragscode omschrijft wat we verwachten van een correcte omgang tussen tussen leden in verschillende rollen. Denk aan coordinator, badmeester, bestuurder, vrijwilliger en leden die het zwembad als badgast bezoeken en badgasten/leden onderling.
Het huishoudelijk reglement is meer bestuurlijk, en bepaalt hoe we onze vereniging in het algemeen vormgeven.
Voor acute noodgevallen zijn er aparte procedures. Deze vindt je bij Toezichtsplan, Calamiteitenplan en Ontruimingsplattegrond.
Heeft Jekerdal een toezichtsplan, een calamiteitenplan en een ontruimingsplattegrond?
Het toezichtplan geeft het toezichtbeleid van onze vereniging weer, zowel kwantitatief als kwalitatief.
Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen en preventieve voorzieningen kan het toch voorkomen dat in een zwembad of zich daar bevindende gebouwen een brand of een andere calamiteit ontstaat. Om aan een noodsituatie het hoofd te kunnen bieden is het nodig te beschikken over een calamiteitenplan.
Inplannen van vrijwilligerdiensten voor 2023 kan vanaf 1 april
Ieder jaar, voordat het zwembad opengaat, kun je jouw vrijwilligersdienst inplannen via de jekerdapp. Voor de start van het nieuwe seizoen ontvangt je een uitnodiging per mail om je dienst te plannen.
Uitnodiging per e-mail, inplannen in Jekerdapp.nl In de e-mail staat uitgelegd wanneer je jouw vrijwilligersdienst kunt vastleggen. Ga naar jekerdapp.nl en log in met je lidnummer en wachtwoord. Klik vervolgens op de knop ‘Vrijwilligersdienst plannen’. Alle leden ontvangen de uitnodiging dus het kan zijn dat je datum en tijdstip van voorkeur al ingevuld is. Kies in dat geval een andere datum.
Ruilen Komt jouw tijdstip toch niet uit? Dan kun je proberen te ruilen via de jekerdapp. Heb je al iemand gevonden, dan is dat heel makkelijk. Heb je niemand gevonden dan kun je een verzoek bij alle andere vrijwilligers neerleggen (via de jekerdapp). Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de dienst die op jouw naam staat. Kom je niet opdagen, dan ontvang je een boete en een herkansing. Kom je wederom niet, dan volgt royement.
Het kan ook zijn dat je tijdens het seizoen een ruilverzoek ontvangt om opengebleven diensten in te vullen, we hopen dat je alles in het werk stelt om hieraan mee te werken zodat op elk moment gedurende het seizoen een veilige zwemomgeving kan worden gegarandeerd.
Ieder lid vervult een vrijwilligersdienst Ieder lid vervult per jaar één vrijwilligersdienst van twee uur. Je kunt zelf een dag en tijdstip selecteren. Plan je zelf geen tijdstip in, dan krijg je een willekeurig tijdstip toegewezen.
Sommige leden zijn vrijgesteld van deze dienst (bijvoorbeeld vanwege leeftijd). In de uitnodigingsmail staan alle leden in het huishouden genoemd, en staat vermeld of er sprake is van vrijstellingen.
Wat moet ik doen tijdens mijn vrijwilligersdienst?
De coördinator van dienst heeft een breed scala aan mogelijke werkzaamheden, zoals controle bij de ingang of toezicht bij de fietsenstalling. Maar er is meer nodig om het zwembad draaiende te houden, zoals het schoonmaken van het sanitair, de badrand poetsen, vuilniszakken vervangen, grasveld nalopen op afval, of toezicht houden bij het kleine bad.
De kantine heeft eigen personeel, hiervoor worden geen leden ingezet.
Zorg voor passende kleding, ook als je even tussendoor van kantoor of winkel komt. Kleding waarmee je zelf thuis zou poetsen of klussen is geschikt.
Alléén de coördinator van dienst bepaalt wie wat doet, en wanneer de dienst voldoende is ingevuld. Dit is nooit ter beoordeling aan de leden. Ook slecht weer of beperkte drukte is geen reden tot zelfstandig te besluiten dat de dienst erop zit, of überhaupt niet volbracht hoeft te worden.
Mocht je structurele bezwaren hebben tegen het vervullen van je vrijwilligersdienst, neem dan contact op met de ledenadministratie via het contactformulier. Er zijn redenen denkbaar waarmee leden vrijgesteld kunnen worden van deze dienst.
Tijdens de openingstijden zijn er vele leden, jong en oud, in en om het zwembad. Op mooie dagen kan het behoorlijk druk zijn met vele honderden aanwezigen. Om dan alles in goede banen te leiden zijn er veel leden aan het werk, maar er is uiteindelijk één persoon die hierover de leiding heeft: de coördinator van dienst. Deze coördinator is verantwoordelijk voor ieders veiligheid, een ordelijke gang van zaken en handhaven van de regels. Hiertoe worden zij goed getraind, en zijn ze verregaand bevoegd om te handhaven. Zie ook artikel 10 in het huishoudelijk reglement.
Mocht je interesse hebben om ook enkele jaren deze dienst aan de vereniging te verlenen, dan horen we graag van je. Neem dan contact op met een coördinator of vul het contactformulier in voor meer informatie.
Vrijwilliger Iedere vrijwilliger boven 16 jaar (geworden vóór het begin van het seizoen) vervult twee uur vrijwilligerswerk per seizoen. De klussen zijn heel divers: van het surveilleren bij de fietsenstalling tot het schoonmaken van de toiletten, grasweiden of het verwijderen van onkruid. Jouw wordt je mede gedeeld bij aankomst door de coördinator.
Leden vanaf 67 jaar kunnen op verzoek worden vrijgesteld. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie.
Badmeester Badmeesters mogen eenmaal een periode van 3 weken onderbreken voor een eventuele vakantie. Verder vragen wij jou om zoveel mogelijk iedere week een dienst in te plannen. We vragen je om daarbij zowel ochtend, middag en einde dag diensten in te plannen en zowel in het weekend als doordeweeks te plannen. Met een goede variatie is het voor iedereen mogelijk om een gevarieerde planning te maken en kun je makkelijker een vervanger vinden als je toch toevallig een keer moeten ruilen.
Coördinator Coördinatoren mogen eenmaal een periode van 3 weken onderbreken voor een eventuele vakantie. Verder vragen wij jou om zoveel mogelijk iedere week één of meerdere diensten in te plannen. We vragen je om daarbij zowel ochtend als middag diensten in te plannen en zowel in het weekend als doordeweeks te plannen. Met een goede variatie is het voor iedereen mogelijk om een gevarieerde planning te maken en kun je makkelijker een vervanger vinden als je toch toevallig een keer moeten ruilen.
Sanctie Kom je als vrijwilliger niet opdagen op je ingeplande dienst, dan ontvang je een zogenaamde BOETEBRIEF per e-mail. Hierin wordt jou de betaling van de boete van € 27 aangeboden online te betalen. Tevens wordt jouw dienst herplant op een later tijdstip tijdens het seizoen. Vervul je dienst en voldoe tijdig een eventuele boete om royement te voorkomen.
Lukt het je onverhoopt toch niet om je vrijwilligersdienst in te vullen op het geplande tijdstip? Probeer dan je dienst te ruilen met een ander lid. Dat doe je via de Jekerdapp:
Selecteer de datum en het tijdstip waarop jouw dienst is ingepland
Je kunt nu of een ruillverzoek naar iedereen versturen of naar een specifiek lid
Misschien staat er al een ruilverzoek van een ander lid dat jou goed uitkomt. Dat zie je ook terug op de pagina ‘Vrijwilligersplanning’ onderaan bij ‘Taken’. Klik op het groene vinkje achter de dienst van jouw keuze. Pas als dit ruilverzoek wordt geaccepteerd door het andere lid is je dienst aangepast. De kalender in Jekerdapp geeft altijd de juiste dag en datum aan van jou dienst.
Al iemand gevonden om te ruilen? Pas het aan in Jekerdapp! Het kan dus best zijn dat je al met iemand hebt afgesproken om te ruilen, ga dan toch naar de jekerdapp, kies je datum en vraag aan het specifieke lid om te ruilen via jekerdapp.nl. Doorloop de procedure en zorg dat de kalender klopt.
Voorkom boetes en royement Jij blijft verantwoordelijk voor de dienst die op jouw naam staat. Niet komen opdagen betekent dat je een boetebrief ontvangt en een nieuwe datum krijgt toegewezen. Kom je niet opdagen voor jouw dienst en ben je er ook niet bij de herkansing, dan volgt royement van het lidmaatschap.