Wordt mijn nieuwe partner automatisch lid? En wat gebeurt bij scheiding?

Het lidmaatschap van de vereniging is persoonsgebonden: scheidende partners behouden dus ieder hun eigen lidmaatschap. Ook voor hun positie op de wachtlijst heeft dit geen gevolgen.

Andersom zal een niet-lid dat gaat samenwonen/trouwen met een lid, achteraan de wachtlijst moeten aansluiten om ook lid te worden. Deze regel geldt ook voor personen/huishoudens die op de wachtlijst staan. Als de gezinssamenstelling verandert dan zal een nieuwe partner zich afzonderlijk moeten aanmelden.

Voor geboorte en adoptie geldt deze regel niet: deze personen kunnen meteen lid worden. Neem hiertoe contact op met de ledenadministratie, met een geboortebewijs of bewijs van adoptie.

Partnerregeling
Ben jij lid van de vereniging, maar je partner niet? Mogelijk komt jouw partner in aanmerking om versneld lid te worden. In het begin van ieder jaar worden maximaal 30 personen via de partnerregeling versneld lid van de vereniging. Om gebruik te maken van deze regeling moet er sprake zijn van een aantoonbare duurzame relatie. Houd de nieuwsbrief in de gaten wanneer je je hiervoor kunt inschrijven. Bij meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen wordt gekeken naar de wachtlijstpositie.

Kopieer link